Varsågod – ett lyxigt julbord med tankar

Varsågod – ett lyxigt julbord med tankar

december 16, 2014 Uncategorized 0

a fatTänk dig att du står framför ett stort lyxigt julbord. Men istället för mat så står det fat med tankar på borden… Du kan välja vilka tankar du du vill från buffén. Det är dom här tankarna som kommer att skapa dina kommande upplevelser. Hur ser ditt fat med tankar ut?

Att välja tankar som skapar problem och dåliga känslor är kanske inte så bra? Det skulle vara ungefär samma sak som att välja mat på julbordet som gör dig sjuk. Det skulle vi kanske göra en eller  max två gånger, men sedan skulle vi snabbt lära oss vilken mat som inte får oss att må bra.

Men detsamma gäller med dina tankar. Undvik att gång på gång välja tankar som får dig att må dåligt. Oavsett vilka val du gjort tidigare så finns alltid möjlighet att göra nya val idag. Varje ögonblick är nytt! Det är du som styr och ställer i ditt sinne. Just i det här ögonblicket börjar förändringen, om du vill. Vad väljer du på tankebuffén som du just nu har framför dig? Det du väljer nu kommer att skapa nästa ögonblick, nästa månad och nästa år. Det är du som är kraften i ditt liv!

Helene Spjut, tankecoaching

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.