Stanna upp och upptäck vad som händer

Stanna upp och upptäck vad som händer

november 30, 2014 Uncategorized 0

vortex 3

Det är full snurr inom oss själva idag. Mer intryck än någonsin. Alla våra 80 000 tankar snurrar för många både dag och natt. Vi är som tvätten i centrifugen, vi klistras mot periferin och tappar kontakten med vår mitt. Ett mycket effektivt sätt att ta ner hastigheten för att hitta lugnet och börja fokusera på rätt saker är att meditera. Förvånansvärt många hävdar dock att de inte har tid. Men det är ungefär samma sak som att säga:

– Nej, jag har inte tid att leta mina borttappade nycklar så jag går istället för att ta bilen mellan Sundsvall och Stockholm!

När vi mediterar ”får vi igen” så mycket av den sömn, energi och kreativitet som vi ofta tror vi missar…

Oavsett om du är van att meditera eller om du är nybörjare så hjälper meditation dig att minska på alla tankar som snurrar. Vi stannar upp den där ”centrifugen” som vi så ofta befinner oss i.

  • Vi kommer enkelt kunna minska på tankar när vi behöver, vilket är värdefullt i vardagen när vi vill kunna fokusera på rätt saker.
  • Att stilla sinnet gör att vi somnar lättare och sover med bättre kvalité. Ett lätt sätt att helt enkelt bli piggare och gladare.
  • Vi får också en betydligt större närvaro i det som händer på dagarna. Så att vi verkligen kan vara med i livet och leva levande, istället för att vara någon annanstans i tanken.

Många vill ha en förändring i arbetslivet och i livet i stort, men de är inte villiga att förändra något. Då händer inte särskilt mycket. Vill vi ha en förbättring så behöver vi ta ansvar för att så sker. Börja tänka på ett nytt sätt och börja göra något annorlunda. Då kommer också förändringen. Meditation är ett mycket kraftfullt sätt att börja på.

Lycka till!

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.