Lyssna inåt – uppnå mer

Lyssna inåt – uppnå mer

november 14, 2014 Uncategorized 0

helene - personlig tankecoachingKänner du att du skulle vilja känna dig ännu mer välmående? Om det var möjligt. Kanske vara mer avstressad och balanserad? Kanske känna lite större mening med allt? Känna att du har energi och kan släppa lös och leka och skratta. Och känna tillit till att allt är som det ska vara och allt blir som det ska?

En aspekt som jag upplever att vi ofta missar när vi ska ta hand om oss själv och vårt välmående är den mentala delen. Ofta tänker vi att vi behöver äta bättre och motionera lite mer. Och visst är det så. Men även om vi gör det så känns det ofta som att något fattas. Och vi undrar smått frustrerat vad det är!

Det du behöver göra är att titta i dig själv för det är enda stället där du kan hitta svaret. Det är som Josef Campbell säger: ”Det som ligger framför dig och det som ligger bakom dig är ingenting jämfört med det som finns inom dig.” Tar vi oss inte tid och mod att känna in inom oss själv så kommer inte heller svaret…

Sätt dig ner, slappna av och känna in: När känner du störst glädje? När känner du entusiasm, passion? När känner du att du verkligen älskar det du gör? Någonstans där har du svaret… Börja titta efter. Lyssna och känn i dig själv.

När du gjort det kommer nästa steg: våga följa din egen glädje.

Bonuseffekten som paradoxalt händer när vi agerar på vår egen glädje det är att det kommer omgivningen tillgodo. För när vi börjar lyssna inåt, på vårt eget ”vill”, så säger det på något sätt att vi ska ta hand om oss själva och ge av vårt bästa jag till andra.

Avslutar med frågor för dig att ta med dig: Vad skulle hända om fler företag och organisationer lockade fram och tog tillvara medarbetarnas innersta ”vill”? Vilka stora bonuseffekter skulle komma organisationen tillgodo?

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.