Den stora kraften i de små valen

Den stora kraften i de små valen

juni 26, 2023 Uncategorized 0

Det vi tänker, det vi säger och det vi gör skapar skapar vår framtid. Det kan låta självklart men läs det en gång till: Det vi tänker, det vi säger och det vi gör skapar skapar vår framtid.

Med andra ord: Dina dagar är ditt liv i miniatyr. Så som du tillbringar dina timmar, så bygger du upp dina veckor, månader och år. Som du lever dina dagar, skapar du ditt liv. Det du gör idag formar alltså din framtid.

När vi har detta i åtanke förstår vi att även de små valen i vår vardag har stora effekter på sikt. Tänk efter – vad skulle det innebära om du började välja ännu vänligare tankar – om dig själv och din omgivning? Vad skulle det innebära om du skulle välja att se de bästa i alla du möter? Vad skulle det innebära om du skulle välja att ge små ”gåvor” i form av ett leende, en vänlig blick eller uppmuntrande ord till dem i din omgivning?

Vad skulle det innebära om du skulle göra det där lilla extra?

Utmaning: En kraftfullt verktyg att använda i vardagen

Ge dig själv och din omgivning en osynlig gåva i form av att medvetet välja att tänka det bästa om alla du möter och träffar under hela dagen. Dina barn, kollegor, grannar, din livskamrat, mannen på stan och hon i kassan på matvaruaffären – alla, inklusive dig själv. Bemöt med accepterande sinne och vänliga ögon. Bestäm dig också för att ge små ”presenter” i form av några stärkande ord eller vänliga gester till personer i din omgivning.

När du väljer att göra den här ”övningen” dagligen, regelbundet har du påbörjat förändringen till helt nya upplevelser och resultat i livet – både för dig själv och dem du möter.

Hör gärna av dig och berätta vilka upplevelser du fick av utmaningen.

Helene Telin