Hur du vinner en diskussion på 30 sekunder

Hur du vinner en diskussion på 30 sekunder

november 1, 2014 Uncategorized 0

????????????????????????????????????????Du vill vinna en diskussion, eller hur? Det var därför du klickade in dig här va? 🙂 Men det är lugnt, jag förstår dig, man vill gärna vinna de där verbala fighterna. Med vänner… kollegor… familj… partner…

Och vet du?! Nu vet jag hur det går till! Jag har fått höra hemligheten. Det finns en hemlighet som en klok person berättat för mig. Är du redo? Det är ett kort svar. Okej, här kommer det:

Var tyst.

Ja, var tyst… För om du funderar lite – vad får du egentligen när du vinner en diskussion…? Ingenting, eller hur? Du går därifrån utan något alls. Det enda som har hänt är att du ger bort någonting. Du har slösat tid och din energi. Du har gett bort din egen glädje! Så vet du vad den här kloka personen sa att ”vinna” är? Det är att:

Gå därifrån med ett nytt perspektiv på situationen….

Och kanske till och med att ha fått en ny vän på köpet… Det spelar ingen roll hur mycket du vill ”lära” den andra personen hur det ”egentligen” ligger till. Eller vad du, ur ditt perspektiv tror är rätt. Det vill säga din valda sanning. Så ta istället ett lugnt andetag. Och ett till… Säg sedan det du vill säga till den andra personen. Och därefter: Stäng munnen. För det kan mycket väl vara så att den personen faktiskt kan ha något att lära dig, om dig själv. Om du bara är öppen för ett nytt perspektiv. Om du bara vågar se från den andra personens synvinkel. Så nästa gång – istället för att diskutera, säg bara: ”Hm… okej… intressant, berätta mer”.

Det är hemligheten bakom hur du gör för att vinna en diskussion på 30 sekunder…

Helene

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.