Det ska vara roligt

Det ska vara roligt

december 28, 2014 Uncategorized 0

H SpjutIbland kan vi konstatera att vi krånglar till saker. Att vi tar saker lite väl allvarligt. Självklart det finns saker som vi behöver hantera seriöst. Men tänk om vi generellt sätt skulle välja att lätta på trycket lite och vara en aning mer spontana. Vad skulle hända då?

”Vi vill säga till er att ni alla gör för stor sak av det här… att det är meningen att livet ska vara roligt , att grunden för tillvaron är frihet.. att expansion är oundviklig.. och att ni är ytterst värdiga väsen. Om ni kunde slappna av och klappa katten eller sitta och dingla med fötterna i vattnet och hitta saker ni tycker om och fokusera på dem… och umgås med de människor som får er att känna er gladast, läsa de böcker och se de filmer som får er att må bäst och åka dit ni trivs bäst och tänka på de aspekter hos era medmänniskor som får er att må bäst… och tänka på era föräldrar på det sätt som får er att må bäst och skriva listor över de saker ni tycker om som får er att må bäst och ha på er de kläder som får er att må bäst och äta den mat och tänka de tankar som får er att må bäst… Hmm, då skulle ni må riktigt bra…” (Ester Hicks)

Kan det vara så att vi många gånger tar oss själva och livet på allt för stort allvar? Vad skulle hända om vi varje dag valde att  leka oss fram en aning och upptäcka lyckan och glädjen i ”det lilla” i betydligt större utsträckning?

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.