Klappa katten & dingla med fötterna

Klappa katten & dingla med fötterna

september 3, 2015 Uncategorized 0

Jag älskar nedanstående citat av Abraham-Hicks! Jag har skrivit om det förut men känner att jag vill lyfta fram det igen. Jag tänker så här…:

H SpjutIbland kan vi konstatera att vi krånglar till saker och begränsar oss själva. Att vi tar saker lite väl allvarligt. Tänk om vi generellt sätt skulle välja att lätta på trycket lite och vara en aning mer spontana. Vad skulle hända då?

”Vi vill säga till er att ni alla gör för stor sak av det här… att det är meningen att livet ska vara roligt , att grunden för tillvaron är frihet.. att expansion är oundviklig.. och att ni är ytterst värdiga väsen. Om ni kunde slappna av och klappa katten eller sitta och dingla med fötterna i vattnet och hitta saker ni tycker om och fokusera på dem… och umgås med de människor som får er att känna er gladast, läsa de böcker och se de filmer som får er att må bäst och åka dit ni trivs bäst och tänka på de aspekter hos era medmänniskor som får er att må bäst… och tänka på era föräldrar på det sätt som får er att må bäst och skriva listor över de saker ni tycker om som får er att må bäst och ha på er de kläder som får er att må bäst och äta den mat och tänka de tankar som får er att må bäst… Hmm, då skulle ni må riktigt bra…” (Abraham-Hicks)

Kan det vara så att vi många gånger tar oss själva och livet på allt för stort allvar? Vad skulle hända om vi varje dag valde att  leka oss fram en aning och upptäcka lyckan och glädjen i ”det lilla” i betydligt större utsträckning?

Övning – spontanitet
Lek dig fram idag! Gör det du känner för. Kanske börja med efterrätten, skriva kärleksbrev (till dig själv eller någon annan), be om hjälp, kasta ”borde-måste-listan” eller sjunga på jobbet. Kanske dansa (när du går till bilen, när du lagar mat, när du städar). Eller prata med blommorna eller ge små gåvor i smyg. Eller något annat. Var spontan! Ha kul!

”Life is supposed to be fun”

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.