Krösamaja eller ängel?

Krösamaja eller ängel?

september 1, 2015 Uncategorized 0

Vet du vad? Jag tycker facebook är helt fantastiskt! Allt som kommer i mitt flöde just nu är positivt och upplyftande. För precis som i livet i övrigt har vi möjlighet att VÄLJA det vi ska fokusera på. Jag kan välja exakt vad jag vill följa och läsa om. Det finns ju positivt och negativt överallt, eller hur. Om du får välja – vad vill du se? Det som lyfter och sprider glädje eller sänker och skapar oönskade känslor…?

Jag har sedan länge valt att ta till mig synsättet att det vi tänker skapar våra liv. Och jag köper också att jag kan välja fokus. Det betyder bland annat att jag inte alls behöver följa med i negativa flöden – varken på facebook eller i nyhetsvärlden eller på annat håll. Risken jag nu utsätter mig för är att jag missar en hel del skvaller och annan energisugande information. Och vad gäller nyheterna så har jag nu bristande kunskaper angående allt elände i världen…. MEN – jag har FÅTT en annan sak, nämligen en HELT ANNAN GRAD AV VÄLMÅENDE. Japp, jag mår AVSEVÄRT mycket bättre. Sticker ut rejält och påstår till och med att jag känner mig LYCKLIG (jajjamen! 😀 ) Maaagsikt skönt när jag upptäcker hur otroligt mycket jag kan påverka själv, enbart genom att inte ge näring till sådant som får mig att må dåligt. Alltså genom att ta ansvar för hur jag mår genom att välja att fokusera på sådant som ger mig goda vibbar eller att omvärdera sådant som känns uppenbart skit.

Det funkar på mig. Därför delar jag det gärna med dig.

krisa-ängelTips

Så mitt tips idag är egentligen att reflektera lite över det här inlägget… Att liksom stanna upp och uppmärksamma på vad du egentligen fokuserar på.

– Söker du eländet omkring dig? (Du vet lite som Krösamaja i Emil i Lönneberga? ”Ojojojoj, ack å ve, huuuu!”) Och liksom söker skiten i dig själv och din omgivning…?

– Eller tittar du efter det bästa? Det fantastiska i dig själv och allt najs i din omgivning…? (Lite mer som en tålmodig kärleksfull ängel som söker ”braigeheter” hela dagarna. 

Vi tänker 70 000 – 80 000 tankar varje dag. Hur många procent är ditt fokus på plus respektive minus…?

Jag spanar numer hejvilt efter gobitar i livet från att jag vaknar tills att jag somnar! (Och nej då, jag lyckas inte 100 % av alla gånger 😀 ) Jag gamblar lite eftersom jag nu för tiden lever med risken att någon mumlar att jag är naiv… eller klämcheck… eller kanske till och med falsk! Men det är helt okej. Det viktigaste för mig är att ta eget ansvar för att må amazing och vara i mitt eget ljus (japp, typ som en ängel)! Det gör att det idag också är lätt och bubblande roligt att dela med mig av det till andra som vill ta större ansvar att leva ett superskönt meningsfullt liv.

Så vad väljer du? Krösamaja-fokus eller Ängla-fokus? Eller kanske något däremellan? I mina ögon är inget rätt och inget fel. Bara DU kan avgöra vad som innerst inne känns bäst för dig. Det spelar ingen roll hur det har varit tidigare för varje ögonblick är nytt! Just nu börjar förändringen – OM du vill. Ta kommandot. Det är faktiskt DITT liv.

//Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.