Aldrig mer tråkigt

Aldrig mer tråkigt

september 11, 2015 Uncategorized 0

Jag har länge fascinerats över tankarnas kraft. Tänk, mina egna tankar styr hur jag mår och vad jag skapar i mitt liv… Jag har dessutom (precis som alla andra människor) fötts med förmågan att välja tankar. Vilka möjligheter det öppnar, eller hur!

me&meDet som är så bra är att jag alltid har med mig mina tankar. Från att jag vaknar på morgonen till att jag somnar på kvällen. Vart jag än går. Det innebär egentligen att jag aldrig mer någonsin behöver ha tråkigt… Oavsett var jag befinner mig i min yttre värld, så kan jag välja vilken värld jag vill på insidan (i mina tankar). Så tipset jag gärna delar med mig av idag är att ersätta alla ”tråkhål” under dagen. Det vill säga att istället för att bara vänta på att situationer ska bli annorlunda – använd alla tillfällen du har till att tänka Gyllene Tankar. Förvandla alla dina ”tråkhål” till små guldgruvor istället.

Övning: Skapa dagliga guldgruvor (ersätt  ”tråkhål” med Gyllene Tankar)

Bestäm dig för att inte vänta. Så fort du upptäcker att du är på väg att dra en suck och vänta ut tiden – välj istället att tänka Gyllene Tankar! (Tex i en bilkö, när du väntar på någon för ett möte, när du har en oplanerad kväll, när du du står sist i kön med din kundvagn – när som helst när du upplever att du har en ”tråkig tidlucka”.) Gyllene Tankar är helt enkelt alla tankar som får dig att känna goda känslor.

Välj tankar som känns bäst just för dig. Det innebär att ingen annan kan styra vad du ska tänka – du väljer! Lite uppslag på vad det skulle kunna vara:

– Tänk tankar av tacksamhet!
Uppskatta på alla sätt att just du är du. Att du är en snäll omtänksam person… att du har ögon att se allt det vackra med eller öron att höra underbar musik med… osv. Och uppskatta det du har.  Att du har vänner… någonstans att bo… ett land att vistas i… att du fått gåvan att uppleva alla årstider… att du har tillgång till den enastående kraften i dina egna tankar… osv) Välj precis vad som helst som känns bra för dig!

– Dröm!
Skapa underbara, sköna, roliga eller annorlunda fantasibilder av framtiden. Måla upp drömscenarion. Skit i alla begränsningar och tänk som att inga hinder fanns! I tanken har du alltid tillgång till modet, pengar och alla andra resurser! Vad skulle du göra då? Vad skulle du kunna köpa? Vem skulle du kunna vara? Måla upp precis det du själv vill ha och njut av de goda vibbar det ger dig!

Bekräfta dig själv!
Kom ihåg att bekräfta dig själv och allt du skapat i livet fram till idag. Blicka tillbaka en aning ibland och uppmärksamma och uppskatta sådant du varit med om. Alla stunder i livet du gjort ditt bästa… allt du vågat prova… allt du faktiskt uppnått… alla faser du gått igenom… etc.

Kärleks-boosta dig själv!
Sist men verkligen inte minst: Säg till dig själv: Jag älskar mig. Jag gör så gott jag kan och det är fullt tillräckligt. Även om jag inte hunnit allt jag tänkt så älskar jag mig ändå. Jag är värd det allra bästa. Även om jag inte uppnått allt jag vill så älskar jag mig ändå. Jag är glad att jag är jag. Jag respekterar mig själv och säger ja till det jag vill och nej till det jag inte vill. Jag är vacker, underbar och fullkomligt unik.

Njut av ditt nya (tråkfria) sköna liv! 🙂

//Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.