Allt är ett val

Allt är ett val

februari 1, 2018 Uncategorized 0

Jag tänker ofta på det som Matthew Kelly säger:

”Allt är ett val. Det är livets största sanning och hårdaste läxa.”

Det är en stor sanning eftersom den påminner oss om vår egen (ofta outnyttjade) kraft. Kraften att verkligen vara oss själva och göra det vi vill. Men det är också en ganska tuff läxa, eftersom den får oss att inse att vi faktiskt valt att leva så som vi gör just nu. Men framför allt tycker jag att det är befriande, för det öppnar upp för helt fantastiska möjligheter nu och framåt!

Stanna upp en stund och fundera:
Vad ser du när du tittar på ditt liv 10 år framåt i tiden? Vad kommer du välja?

Man skulle kunna säga ”att leva är ett val”. Antingen är det medvetna val eller omedvetna val. Du har till exempel valt att läsa den här texten nu. Du har valt att bo där du bor. Du har valt kläderna du har på dig. Du har valt de vänner du har. Du har valt dina sanningar – allt det du tror på.

Du väljer att vara lugn eller rastlös. Du väljer att känna uppskattning och tacksamhet eller känna brist och otacksamhet. Har du tänk på att till och med kärlek och hat är val. På något sätt väljer vi olika versioner av oss själva beroende på vad vi väljer.

Jag träffar många som håller med om det. Men det är inte alla som gör det. Ibland vill man gärna skylla sina känslor och sitt liv på andra. Eller skylla på otur. Men du ska bara veta. När vi börjar vi göra mer och fler medvetna val i vardagen så märker vi ganska snabbt att vi faktiskt börjar förändra både vad vi känner och vad vi skapar i vårt liv. Även om inte omständigheterna alltid förvandlas direkt, så kan vi åtminstone förändra våra egna tolkningar – det vill säga hur vi reagerar på våra omständigheter.

Det här är min upplevelse och många av mina klienters och kursdeltagares erfarenhet. Hur tänker du?

Jag känner att den dagen vi accepterar de val vi gjort är en stor dag. För det är just då vi tar tillbaka vår egen kraft och slutar se oss själva som offer. Istället blir vi i den sekunden fria att fullfölja det liv vi föddes till att leva.

Det liv är ditt. Välj medvetet. Lev nu.

//Helene Spjut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.