4 tips som hjälper dig vakna full av positiv energi

4 tips som hjälper dig vakna full av positiv energi

januari 25, 2018 Uncategorized 0

1) Gör det du brinner för

Det här är förmodligen det mest kraftfulla tipset. När vi gör det vi brinner för så är det lätt att längta till nästa morgon när det äntligen är dags att kliva upp igen. Det är ingen svår uträkning på den. Och då känner vi oss automatiskt inspirerade och glada. Men kanske är det så att du just nu inte gör något på dagarna som får dig att känna den där äkta glöden. Bestäm dig då för att ta reda på vad det är du vill och börja resan mot målet. Då känner du dig inspirerad att varje dag ta ett nytt steg mot det du verkligen vill.

2) Se till att sova gott

”Jaha ja, lättare sagt än gjort”, säger vissa. Men det är mestadels personer som kör full gas ända till kvällen och sällan stannar upp och vårdar sin insida. Eller de som sitter med nosen i telefonen tills det är dags att släcka. Eller de som tillbringat flera timmar framför TV:n på kvällen. Prova något nytt och ge dig själv istället 15 minuters meditation varje kväll och du kommer märka hur lätt det blir att somna och du kommer märka hur bra du mår när du vaknar.

3) Välj hur du vill vakna

Det vi fokuserar på är det vi får mer av i livet, så matar du konstant ditt sinne med att ”åh fy, snart är det dags att kliva upp och åka till jobbet” så kommer sinnet göra allt för att leva upp till att ge dig samma tunga känsla när du vaknar. När du gått och lagt dig på kvällen – ta en stund till att bestämma dig för hur du vill känna när du vaknar på morgonen. Visualisera – det vill säga måla upp en inre bild av hur du kommer känna dig när du vaknar. Se till exempel dig själv vakna och sträcka på kroppen och le. Se dig själv som den pigga, glada person du vill vara. Se dig själv laddad och redo att skapa en ny härlig dag. Gör det här varje kväll en tid och upplev vad som händer…

4) ”Tacksamhetsbomba”

På kvällen när du går och lägger dig tänker du igenom allt du är tacksam över med dagen som gått. Välj sedan ut det som känns som den allra bästa och lägg några minuter åt att suga in de goda vibbarna som den tanken ger. Börja sedan ”tacksamhetsbomba” DIREKT på morgonen när du vaknar, helst innan du klivit ur sängen (om du inte är allt för kissnödig). Börja direkt att tänka och känna sådan som du just där och då uppskattar. Till exempel: ”tack att jag fått sova hela natten i en säng, tack för mitt sköna täcke, tack för att jag vaknat till ännu en dag, tack för att jag har ögon att se den nya dagen med, tack för att jag snart ska få avnjuta ljuvligt morgonkaffe, tack för att jag har toalett inne och slipper gå på utedass” osv osv… (Lite crazy, ja, jag vet) Till slut ”vinner” du över din autopilot i sinnet och det kommer inte kunna göra annat än att ge dig den känsla glada vibbar och positiv energi som du vill ha.

//Helene Spjut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.