5 saker som lyckliga människor gör på morgonen

5 saker som lyckliga människor gör på morgonen

januari 15, 2015 Uncategorized 0

Många känner nog att ”lyckliga människor sover på morgonen”. Jag kan förvisso erkänna att jag håller med om det ibland. Men något som gör att människor upplever lycka och framgång i livet är att de har tankemönster som gör att de lever sina dagar så här:

jag blundar1) De vaknar på morgonen och väljer att känna tacksamhet. Den känslan kommer inte alltid av sig själv. Om de upplever att den inte kommer direkt, så ligger de kvar i sängen och börjar varsamt och sakta hämta upp goda känslor. De gör det genom att de värdesätter livet: de värdesätter exempelvis att ha möjligheten att få leva, att få växa, att lära sig, att njuta.

2) De utgår från att varje ögonblick är nytt och känner nyfiken förväntan. Så oavsett vad som hänt igår eller tidigare i livet så ser de den nya dagen som helt ny och fräsch. Det ger dem en känsla av positiv förväntan inför den nya dagen.

3) De mediterar. Oavsett om de anser sig ”ha tid eller inte…” De tar sig tid. De sitter eller ligger ner en stund och stillar sitt sinne. På så vis låter de energin och kreativiteten få börja flöda fritt. Det gör dem harmoniska och fokuserade. Det gör i sin tur att de sedan ännu lättare kan fortsätta välja goda tankar och känslor resten av dagen.

4) De affirmerar. De upprepar meningar om sig själv och sin tillvaro som de vill känna och uppleva. Till exempel ”jag är lugn, jag är trygg, jag är stark”.

5). De ställer sig frågan: ”Vad skulle en person som älskar sig själv göra just nu?” och de följer sedan sitt intuitiva svar. En annan respektfull och kärleksfull fråga som Steve Jobs frågade sig själv varje morgon var: Om idag var sista dagen i mitt liv – skulle jag då göra det jag är på väg att göra nu?”

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.