Små val – mycket stora effekter

Små val – mycket stora effekter

januari 24, 2015 Uncategorized 0

gåvaaDe tankar vi tänker, de ord vi uttalar och de handlingar vi utför just nu skapar vår framtid. Med andra ord: Dina dagar är ditt liv i miniatyr. Som du tillbringar dina timmar, så bygger du upp dina månader och år. Som du lever dina dagar, skapar du ditt liv. Det du gör idag formar alltså din framtid.

När vi har detta i åtanke förstår vi att även de små valen i vår vardag har stora effekter på sikt. Vad skulle det innebära om du började välja ännu vänligare tankar – om dig själv och din omgivning?  Om om du skulle välja att se de bästa i alla du möter? Om du skulle välja att ge gåvor i form av uppmuntrande ord – ord av tacksamhet och uppskattning? Om du skulle göra det där lilla lite mer medvetet?

Utmaning – gör en kraftfull tankeövning idag:

Ge dig själv och din omgivning en osynlig gåva i form av att medvetet välja att tänka det bästa om alla du möter och träffar under hela dagen. Dina barn, kollegor, grannar, din livskamrat, mannen på stan och damen på Ica – alla, inklusive dig själv. Bemöt med accepterande sinne och vänliga ögon.

När du väljer att göra den här tankeövningen dagligen, regelbundet har du påbörjat förändringen till helt nya upplevelser och resultat i livet.  Se till att göra dina tankar till dina bästa vänner.

Helene

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.