Tre sätt att höja ditt TQ idag

Tre sätt att höja ditt TQ idag

mars 6, 2018 Uncategorized 0

Ända sedan vi var små har de allra flesta av oss fått lära oss tacksamhet. Vi har till exempel fått något av någon när vi är små, varvid mamma eller pappa ger oss en tydlig blick och säger med lite bestämd uppmanande röst: ”Vad säger man då…?” Och så fick man träna sig i att svara ”tack”. En repetitiv träning i att uppskatta det man får.

Det som blivit inbyggt i den här regeln är att:

1) Du ber om något som du vill ha
2) Du får det du vill ha

I sådana här situationer är det ganska lätta att känna tacksamhet.

Men i den bästa av världar är tacksamhet något vi känner löpande under dagarna. Det är ett mindset.

Men, för många av oss är inte livet exakt så som vi vill under dagarna. Vi är inte fullt ut omgiven av människor, situationer och omständigheter som vi verkligen känner att vi innerst inne vill ha.

Faktum är att, ibland känns det precis tvärt om.

Så hur kan du göra för att skapa ett ännu starkare mindset av tacksamhet. Hur kan du göra för att känna en mer eller mindre konstant känsla av uppskattning även i de situationer där du känner brist på tacksamhet?

Genom att öva tacksamhet, förstås!

3 sätt att höja ditt TQ (tacksamhetskvot) idag:

Här är tre enkla sätt att börja utveckla ett mer konstant mindset av tacksamhet och uppskattning:

1) Vara tacksam för något som ännu inte har kommit in i ditt liv.

Allt finns alltid hela tiden. Och har du bestämt dig för vad du vill så är det redan nu på väg till dig. Processen är igång. En viktig nyckel till att det också ska manifesteras i ditt liv är nu att höja din egen frekvens. Och det gör du enkelt genom att känna tacksamhet. Det kommer påskynda processen dramatiskt.

2) Vara tacksam för något du har men inte vill ha.

Kanske har den här enormt snörika vintern skapat många ”magic moments” som kommer att  delas och förgylla familjemiddagarna. Kanske har den långa tiden i bilen till och från jobbet gett dig möjlighet att lyssna på underbara utvecklande ljudböcker eller affirmera mer glädje och energi i ditt liv. Något du annars inte skulle haft tid med… Ge dig själv en stund att gräva lite för att hitta det goda i det ”dåliga”. Känns det ändå svårt så säg bara till dig själv: ”Även om jag inte ser det goda i det som händer nu så är jag tacksam för att det kommer att visa sig. Livet kan vara tufft, men inte utan mening. Jag vet att jag kommer att växa av det här när jag får lite perspektiv på situationen”. Du kommer då energimässigt och mentalt att öppna upp för att det blir som du säger. Du kommer också märka att du känner dig lugnare och lyckligare. Du kommer uppleva att du har mycket mer kontroll över ditt liv.

3) Vara tacksam för någonting som någon annan har.

Avund är ytterst ogynnsamt och frekvens-sänkande. Varför slösa bort din värdefulla mentala energi på att missunna andra något som du är fullt kapabel att skapa för dig själv? Men att känna avund kan också vara lärorikt. När du får den känslan så betyder det helt enkelt att du nu har upptäckt något som du också vill. Och nu har du fått möjlighet att prioritera upp det i ditt eget liv. Var tacksam för, inte avundsjuk på, människor som lyckats och som nu peppat dig att skapa ännu mer av din egen lycka. De har gett dig en en fantastisk gåva!

Checka löpande under dagen av frekvensen av tacksamhet i kroppen och sinnet. Snart kommer du märka att glappen blir färre och färre, det blir lättare och lättare att känna uppskattning och du kommer med större lätthet attrahera in mer av det goda i livet.

//Helene Spjut (fritt översatt från Bob Proctor.)

(Som många vet är TankeCoaching starkt influerat av Bob Proctors läror. Den här texten hittar du i originalversion hos honom på Proctor Gallagher Institute.)