Somna lätt och sov gott

Somna lätt och sov gott

maj 24, 2017 Uncategorized 0

saga sussarMånga jag möter upplever på något sätt problem med sömnen. Känslan är ofta att huvudet är fullt att tankar som spinner runt. Känner du igen dig?

Vissa har svårt att komma till ro och kunna somna.
Andra har en tendens att vakna på natten och – pang – så är huvudet fullt av tjattrande apor. (Ganska ofta verkar det handla om orostankar och annat som sällan är aktuellt att lösa konkret just då, klockan tre på natten…)
Kanske ännu fler människor vaknar smått kraschade på morgonen och kämpar med både en och två och tre koppar kaffe för att komma igång.

Men vet du. Det finns sätt att lösa det här. Det funkar för mig, det funkar för våra kursdeltagare och för många andra jag träffar. Och det är så enkelt så att alla klarar det. (Ja, även du.) Dessutom krävs det varken tid eller pengar.

Well, initialt kan du behöva offra några minuter om dagen. Men det bästa är att när du väl börjar göra på det här sättet så kommer du att ”tjäna” nattsömn. Din sömnkvalité förbättras så pass mycket att du inte kommer behöva lika mycket sömn längre. Viket gör att du till och med frigör tid genom att avsätta tid

(Och det är inte bara fördelarna kring sömnen som är vinsterna. Jag kan berätta om en lång rad ytterligare extrema hälsoeffekter. Men det tar vi en annan gång.)

”Sömn-pillret” jag försöker antyda här är någon form av meditation.

Det vill säga: det handlar om att en liten stund varje dag ge sig själv en stund i fysisk och mental stillhet där du har ett avspänt fokus på något. På så vis låter du hjärnans frekvens och tankarna minska. På så vis frigörs en mängd av dina naturliga ”må-bra-hormoner” så att kroppen får möjlighet att ställa in sig på sin rätta välmående ”hemmafrekvens”.

Vill du ha stöd att komma igång så lyssna på den här guidade meditationen som hjälpt tusentals människor: ”Stilla tankar – somna om” (Den finns i två inspelningar och totalt har nu runt 250 000 visningar på Youtube.)

Men förresten – precis som med allt annat som jag skriver här så rekommenderar jag att du inte tror på det jag skriver 😉 Vad jag menar är att du vet vad som är bäst för dig! <3 Men personligen så är jag övertygad om att du funkar. Så… varför inte anta utmaningen och testa. Börja tex med 10-15 minuter varje dag i en månad. Antar du det utmaningen…?

Den enda ”risken”, som jag ser det, är att din nattsömn kommer bli bättre än den någonsin varit….

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.