Gröna Knappen väcker upp passionen

Gröna Knappen väcker upp passionen

juli 30, 2015 Uncategorized 0

Always go with your passion. Never ask yourself if it´s realistic or not.

Dessa ord är citerade Deepak Chopra, men det finns ju hur många som helst som uppmanar oss att leva med passion, mening och energi. Titta i vilken livscoachande bok som helst så är budskapet detsamma: Follow your passion!

Men ändå stannar vi kvar i våra trygga lådor och säger till oss själva att: ”Äh, det är ingen idé. Gräset är säkert inget grönare där…” Vi lägger på locket till ”passions-grytan” och fortsätter som vanligt, utan att tänka så mycket. Det känns liksom tryggt att låta livet få duga. Jättetryggt. För det är vi vana.

Men tänk…

… Om vi skulle sluta vara rädda för att inte vara tillräckliga. Om vi istället skulle slappna av och bara våga vara den vi är och göra det vi vill.
… Om vi skulle sluta tro att det bara är andra människor som klarar saker. Om vi istället skulle välja att tro på att vi alla klarar det det vi vill.
… Om vi skulle sluta tro på de gamla påståendena och antydningarna att jag inte är värd allt jag kan önska mig. Om vi istället, en gång för alla, skulle skulle inse att vi alla är 100 % värdefulla och värda det bästa.

Vad skulle hända då…? Kanske öppnar vi locket på den där grytan då. Och börjar låta livet bubbla igen. Kanske släpper vi lös den där passionen i våra kroppar och själar och känner hur levande livet känns.

Är det inte så barnen allt som oftast gör…? Dom är ju helt fantastiska tycker jag! Båda mina kids lär mig hur mycket som helst om det här. Som Ella till exempel. För förra sommaren var hon ganska stel, men kände att hon ville kunna göra flera saker som hon då inte alls klarade. Idag –  ett år senare – är hon hur smidig och rörlig som helst! Hon har passionerat tränat och tränat och tränat här hemma. Nu hoppar hon med lätthet fram och tillbaka i brygga, slår volter, står på händer och annat. Det fullkomligt glittrar i hennes ögon när hon praktiserar sina hemskapade gymnastiska övningar i köket och vardagsrummet. Vardagspassion, kallar jag det.

spagat

Känner du dig otränad i att följa din inre glädje så går det alltid att väcka upp ”vardagspassionen” igen. Det kan du göra på lite olika sätt. Ett trick kan vara att följa Gröna Knappen…

Övning: Följa Gröna Knappen
Testa under en dag (eller för all del de kommande 365 dagarna) att följa din passion/din inre glädje. Och hur gör man då? Ja, vi människor har ett superbra inbyggt mätinstrument till hjälp – nämligen våra känslor…!

rödochgrönknappSå om något inte känns bra = längre från din passion/inre glädje. Det skulle kunna vara som att ditt kloka ”Högre Jag” trycker på en Röd Knapp som tutar ”neej”!  Då vill din inre passion att du tänker efter en gång extra innan du agerar. Med stor sannolikhet finns det en härligare väg att gå…

Men om något istället känns bra = i kontakt med din passion/inre glädje. Det skulle kunna vara som att ditt kloka ”Högre Jag” trycker på en Grön Knapp som klingar ”jaa”! Signalen från din inre passion blir något i stil med: ”jag älskar dig, du är värd det bästa, följ känslan, kör”.

Så vad var det nu han sa…? Always go with your passion. Never ask yourself if it´s realistic or not…

//Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.