Släpp bromsen. Gasa kärlek.

Släpp bromsen. Gasa kärlek.

november 17, 2016 Uncategorized 0

helene-spjutKärleken är den starkaste energi som finns. Och rädsla kan många gånger vara en av de allra mest begränsande.

Tänk på kärleken (alltså tex tacksamhet, vänlighet, medkänsla, positiv energi) som gaspedalen som tar dig närmare det du vill känna och uppnå. Och se på rädsla (alltså typ oro, ilska, dömande, skuldbeläggning etc) som bromspedalen som hindrar dig. Och kom ihåg att det är du själv som har kraften när det gäller hur du vill känna och leva ditt liv…! <3

Visst är det ganska ofta vi kör med både gasen och bromsen nertryckt samtidigt? Inte undra på att det ibland känns som att vi kört fast…

Och tänk vad lätt det kan vara att halka in i de där tankarna av rädsla. Att börja döma och kritisera, både smått och stort (och i grund och botten är det ju faktiskt mig själv jag dömer och kritiserar…). Och jag kanske till och med börjar tänka orostankar – både kring mitt eget och andras liv. Som att bara ha bromspedalen nere liksom. Känner du igen dig…?

Ofta skickar den på känslan av att nästan vara offer för omständigheterna. Och den känslan byggs på med falska tankar av maktlöshet. Tankar som ”vad ska lilla jag kunna påverka här i världen”. Det blir nästan så att man vill blunda och hålla tummarna att någon ska ”rädda mig”.

Såna gånger är det också lätt att pysa ut de där personliga rädslorna till omgivningen. Att börja sprida sin rädsla – sitt dömande, sin kritik, sin oro. Och så får vi andra att också trampa den där negativa bromspedalen i botten…

hsMen då känns det bara sååå skönt att stanna upp en stund. Som nu. Och åter igen komma ihåg att det inte alls är så att jag behöver vänta på att ”någon” ska göra något. Är det någon som kan släppa på bromsen och skicka igång en positiv virvel så är det jag själv! Ta kommandot och börja gasa helt enkelt.

Hur då? Ja… helt enkelt att välja medvetet.

”Var den förändring du vill se i världen”. För visst vill vi se mer kärlek omkring oss?? Gör det enkelt:

1) Tänk snälla tankar om dig själv. Och tänk snälla tankar om andra.
2) Göra snälla saker mot dig själv. Och gör snälla saker mot andra.

Att alltså välja medvetet var jag lägger min energi, min uppmärksamhet. Det finns ju hela tiden miljoner sätt att se på saker. Välj nåt kärleksfullt.

Jag blir så varm och glad i kroppen när jag tänker på vilken enastående kraft vi alla har. Alltså tänk energin när var och en går till sig själv och väljer att se, ge, ta emot och vara kärlek…! 

Jag har kraften. Du har kraften.

Gasen i botten nuuu! 🙂

//With love, Happy Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.