Från botten till toppen på två månader!

Från botten till toppen på två månader!

april 15, 2016 Uncategorized 0

Det känns härligt att få dela den här berättelsen som vi har deltagit i tillsammans med Gnarps ridklubb:

25 juli 2015 blev vi bokade av Gnarps ridklubb för att ha en kursdag med fokus på mål. Håkan Berggren var då dit och träffade styrelsen och jobbade en heldag tillsammans med dem. En av de största utmaningar föreningen hade var den hårt ansträngda ekonomin. De hade under flera år haft fullt upp med att få ekonomin att gå runt och det gjorde i sin tur att det blev kämpigt på flera områden. Antalet ridande sjönk successivt, stallboxar gapade tomma och glädje och energin hos de ideellt arbetande minskade i takt med den tuffa uppförsbacken. De var nu i ett kritiskt läge där de var tvungna att agera på något sätt.

Under kursdagen jobbade vi med allt från värderingar och mål, till hur tankar och fokus påverkar såväl mående som resultat och när Håkan lämnade gruppen av styrelsemedlemmar på eftermiddagen så var bollen i rullning. Den 25:e september – exakt två månader senare – var vi i kontakt med ordföranden Helena Hassel och passade då på att stämma av hur arbetet fortlöpte. Hennes feedback var underbar att höra.

– Det är helt otroligt! Allt har vänt sedan du var här, svarade hon exalterat.

Det hon berättade sedan gjorde oss lika entusiastiska och glada:

– När vi flyttade fokus så som vi fick lära oss förändrades ALLT! Engagemanget och glädjen hos oss for i topp – och ekonomin likaså! Nya ridande började höra av sig till oss i strid ström, vilket gjorde att vi fick den angenäma uppgiften att snabbt fylla ut de tomma stallboxarna. Vi har till och med blivit tvungna att bygga om för att kunna ta in fler hästar.

Det visade sig att antalet ridande som sjunkit de senaste åren nu hade ökat lavinartat – på bara två månader! Detta gav sedan gett en mängd andra positiva följdeffekter – inte minst på det ekonomiska området.

När vi åter igen fick en kontakt med Helena Hassel en bit in på det nya året berättade hon att revisorn som granskade verksamhetsberättelsen efter årets slut knappt trodde sina ögon. Han konstaterade att ekonomin under 2015 hade gått från botten till toppen på sex månader. Istället för det minusresultat som föreningen hade året innan, så hamnade de istället på ett plusresultat på 116 000 kr!

– Det här är klart rekord sedan jag blev ordförande 2008, jublar Helene Hassel. Jag tror inte vi kommit över 10 000 förut…

Vi kan bara konstatera att våra tankar är oerhört kraftfulla. Allt börjar med våra tankar. Det vi inte kan tänka kommer vi inte heller få uppleva. Tankar skapar framtid!

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.