Försök mindre – älska mer

Försök mindre – älska mer

april 19, 2017 Uncategorized 0

Lägger upp ett tidigare favoritinlägg igen. Verkar som att vissa känner igen sig…:

blommaMånga gånger lägger vi ner stor kraft på att försöka må bra och skapa ett “perfekt” liv. Och ändå känns det som att vi inte hittar alla pusselbitar… Vi mår lite sisådär, vi har ont här och var och vi känner oss inte helt tillräckliga. Kan det vara så att lösningen är väldigt paradoxal…? Som att helt enkelt släppa taget och försöka mindre!

Jag vet inte hur många gånger i livet jag har varit i det där extremt kämpande läget. I mitt huvud har det snurrat: “Jag löser det, jag löser det, jag löser det… på något sätt. Jag vet inte hur, men jag ska lösa det, bara jag försöker hårdare!” Vid ett tillfälle i livet försökte jag visst lite för mycket. “Lägg ner!!” skrek kroppen. Och så la den ner…

Min tid efter jag gick in i väggen för några år sedan har varit lärorik. Jag har övat på att göra mindre. Och frågan är om jag inte uppnår mer. Framför allt mår jag bättre och är mycket gladare. Och vad är egentligen viktigare?

Solen försöker inte skina, den bara skiner. Fåglarna försöker inte flyga, de bara flyger. Gräset försöker inte växa, det bara växer. Jorden försöker inte snurra, den bara snurrar. Djur och natur har alltså förstått det här. Men vi kunde det också när vi var små. Spädbarn är naturligt lyckliga – helt utan ansträngning…

Vill du öva på att hitta tillbaka till ditt naturliga välmående och din spontana glädje? Prova då den här övningen. Någon förberedelse behövs inte så börja redan nu. Och fortsätt med den när du vaknar imorgon. Känns den bra så rekommenderar jag varmt att du gör det till en livslång process…

Övning: Kärlek & acceptans
Att leva livet utan ansträngning går mycket lättare om vi vågar känna kärlek. Kärlek till oss själva och kärlek till andra. Så kom nu överens med dig själv om att:

Idag accepterar jag alla människor, situationer
och händelser som dyker upp.

Notera att det inkluderar alltså också dig själv! Acceptera dig själv fullt ut precis som du är, varje ögonblick. Påminn dig hela dagen, om och om igen i alla situationer. Det här innebär alltså att du inte dömer någon eller något. Så skitsnack och smågnäll går nu helt bort. Fullt ut kärlek & acceptans alltså! Kommer du på dig själv med att råka döma så acceptera det också. Säg typ ”hoppsan, så kan det gå” 🙂 och sedan börjar du om igen med kärlek i sinnet. Älska livet mer!

Övningen kommer med största sannolikhet göra att du släpper på massor av motstånd, vilket också kommer ge den fina följdeffekten att du uppnår ännu mer av det du vill i livet. Deepak Chopra beskriver det så här:

“Naturens intelligens fungerar med ansträngningslös lätthet…
bekymmersfritt, harmoniskt och kärleksfullt.
När vi utnyttjar kraften från harmoni, glädje och kärlek,
skapar vi framgång och välstånd med ansträngningslös lätthet”

Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.