Från skit till magiska ögonblick

Från skit till magiska ögonblick

juli 11, 2015 Uncategorized 0

bergodalbanaUps & downs.
Bergochdalbana.
Underbart eller skit.

Snacka om att det kan vara omtumlande att leva ibland! Oavsett om du är på toppen eller i gropen är jag övertygad om att det är oförklarligt värdefullt att lägga märke till magiska ögonblick – små som stora. Välj att se, höra, känna eller dofta de här härliga ögonblicken varje dag! I mina ögon kan ett magiskt ögonblick vara nästan precis vad som helst. Att på något sätt känna tacksamhet eller glädje för den du är eller det du har i ditt liv.

Jag tror att i slutet av ditt liv kommer du inte att komma ihåg allt. Du kommer att komma ihåg sådana här speciella tillfällen som gör dig lycklig och får dig att må bra…

Utmaning – Sug in magiska ögonblick:
Börja just precis nu. Fundera och känn in: Vad tycker du om just den här stunden? Och vad har redan varit bra med den här dagen? Kanske finns det något du känner dig förväntansfull inför…? Om du tycker att det är världens skitdag tänk så här: Vad skulle du kunna vara tacksam eller förväntansfull inför om du ville?

Gå vidare och tänk efter: finns det något som hänt den senaste veckan som varit speciellt för dig…? Kanske har du bjudit på ett leende och du fått ett tillbaka. Det kan vara ett magiskt ögonblick… Eller ett speciellt telefonsamtal…? Ett härligt samtal eller en chatt med någon…? Något gott du ätit…? En bra film…? En riktigt bra låt som verkligen berörde dig… (Jag har lyssnat på The Voice-klipp på Youtube – det har varit ett av flera magic moments för mig idag!)

Kanske börjar du tänka på någon du älskar…? Eller det faktum att någon älskar dig? Att du har ögon att se allt vackert med, eller öron som kan höra alla härliga ljud… Att ditt hjärta slår – utan att du behöver agera överhuvudtaget(!)

Ta nu 5 minuter och lägg all din uppmärksamhet på ett magiskt ögonblick. Välj vilket ögonblick du vill – det finns inget rätt och fel. Och fyll dig nu med de goda känslor det ger dig!

Det vi fokuserar på har en tendens att växa. Så bli inte förvånad ifall livet sedan kommer ge dig ännu mer magic moments att njuta av…

//Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.