Alla kan meditera – gör bara så här

Alla kan meditera – gör bara så här

januari 31, 2019 Meditation 0

Meditation är ett av de absolut mest kraftfulla verktygen för att må bättre, förbättra nattsömnen, frigöra kreativitet och uppnå sina mål. Därför utövar jag det själv dagligen sedan många år tillbaka. Och ni som varit med på någon av mina föreläsningar eller kurser vet också att det är en av mina absoluta favorit-tekniker!

Det jag märker är att många fortfarande tror att meditation är något svårt som bara vissa klarar av. Många tror också att ”meditation – nej, det funkar inte för mig för jag är en person som vill ha högt tempo och jag gillar inte att sitta stilla sysslolös!” En del tror också att meditation skulle vara något konstigt ”hokuspokus”. Somliga tror också fortfarande att meditation handlar om att inte tänka – och tror därför att det är fullkomligt omöjligt att lära sig.

Är du en av dem som tänker så?

Kortfattat vill jag peppa dig och säga att:

Alla kan meditera. Ja, alla! Även du. Dessutom är det lätt även för dig. Meditation passar dessutom synnerligen bra för dig som går på högvarv på dagarna. Och det där med ”hokuspokus” – idag finns så mycket forskning på området så det går inte längre att ignorera de bevisade effekterna av meditation. Och en gång för alla: meditation handlar inte om att eliminera alla tankar, utan snarare bara att med enkla tekniker stilla sinnet så att du kan tillgodogöra dig alla överlägsna effekter.

Ett mycket enkelt och kraftfullt sätt att meditera på – där du kan tillgodogöra dig alla positiva effekter – är att sitta ner och följa ditt eget andetag. Om det kommer tankar så är det fullkomligt naturligt och helt okej. Titta lite på tankarna då och flytta sedan mjukt och försiktigt tillbaka uppmärksamheten till andetaget. Och gör det lugnt och stilla, om och om och om igen så länge som du väljer att meditera. Att tankar kommer till dig är helt enkelt en del av meditationsträningen.

Vill du underlätta extra för dig själv så lyssna på den Youtubeklippet här där jag hjälper dig att mjukt och stilla bara följa ditt eget andetag. Kolla sedan runt på Youtubekanalen ”TankeCoaching” för att hitta just din favoritmeditation. GUIDAD MEDITATION ”STILLA TANKAR”.

Helene Telin, ledarutvecklare och medarbetarutvecklare på TankeCoaching Utbildning
Och vill du veta mer så når du mig här: 070-3186611, helene.telin@tankecoaching.se

Besök gärna bloggen på vår andra site 5D Coaching också. Där finns massor av inspiration och tips som hjälper dig till mer passion, mening och energi i livet.