Bli trygg att prata inför publik

Bli trygg att prata inför publik – verktygslåda med effektiva mentala tekniker

En kurs som ger en tydlig förståelse och mentala tekniker som hjälper dig att känna dig lugn, trygg och säker när du ska prata inför en grupp.

Blir du nervös eller blockerad när du ska prata inför en grupp, hålla i ett möte eller gå på en anställningsintervju? Vill du släppa rädslan på ett behagligt sätt istället för att pressa dig själv till att göra det obehagliga och förhoppningsvis vänja dig vid rädslan?  Eller är du en person som tycker att det känns okej att prata inför en grupp men du vill bygga upp en ännu mer stabil mental grund att stå på? Då är det här TankeCoaching-programmet för dig. Det här är supereffektiv mental träning för att komma förbi vår vanligaste rädsla – oron eller anspänningen att tala inför små eller stora grupper av människor. Det här programmet hjälper dig att känna dig lugn, trygg och säker när du ska prata inför folk.

En av de vanligaste rädslorna som vi har i samhället idag är att prata inför publik eller en grupp av människor. För är det dessutom mer en skräck än bara en fobi. Även om vi logiskt sett förstår att rädslan är helt ologiskt så begränsar massor med människor idag. Orsaken är att det inte är logiken som styr, utan det är det undermedvetna. Det fina är att det går att ändra – ochd et är dessutom ganska lätt, eftersom det bara handlar om inprogrammerade tankar och känslor. 

Den här kursen kommer hjälpa dig att komma förbi det här problemet. Att bli bekväm att prata inför grupper av människor gör livet så mycket lättare. Många kurser i ämnet bygger på att tvingas utsätta sig för obehag för att komma över det. Det passar dock inte alla och det är inte det som vi använder. Tvärtom så kommer du under den här kursen kunna känna dig helt trygg, för vi kommer inte utsätta någon för det eventuella obehaget att kliva in och prata framför övriga i gruppen. Istället kommer vi berätta om supereffektiva mentala tekniker som du kommer få med dig och i lugn och ro använda hemma, för att i egen takt omprogrammera ditt sinne. Vi ger dig nu möjligheten att mjukt och smidigt bygga upp en ny känsla av att känna dig lugn, trygg och säker när du ska prata inför folk. Utmana dig själv i 30 dagar med de mentala hemövningarna och du kommer behöva en kikare för att se hur ditt liv var när du började.

Målet med en den här kursen är att ge en tydlig förståelse, kunskaper och verktyg för som du sedan jobbar med hemma för att bygga upp ditt nya trygga säkra jag när du ska leverera inför publik.

Det här ingår:

  • Dokumentation med bla instruktioner till fyra mycket effektiva övningar (pdf)
  • En guidad självhypnos (avslappning) med stärkande suggestioner (ljudfil mp3)
  • En guidad visualisering (avslappning) där du regisserar och upplever dig själv (ljudfil mp3)
  • Stärkande affirmationer som du t ex kan använda i bilen eller på promenaden (ljudfil mp3)
  • Länk till film som beskriver hur du kan använda EFT – Emotional Freedom Technique
  • Ett schema att sätta upp väggen för att hålla koll på din egen träning (pdf)
  • Start och sluttest som blir ditt kvitto på din inre resa (pdf)

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som ska prata inför små eller stora grupper av människor, exempelvis du som ska bli eller är föreläsare, utbildare, chef, ledare, kursledare, kundansvarig, projektledare.

Omfattning

Hel- eller halvdagsworkshop

Kursledare

Helene Telin och Håkan Berggren

Boka

Kontakta oss för mer information och offert.