Håll självkänslan i form. Fyra fina tips!

happyheleneI min kommande bok (som just nu har arbetsnamnet ”Lysande, levande, lycklig”) kommer jag dela massor av boostande verktyg & tips för att höja frekvensen, känna glädje och må riktigt bra. Det handlar mycket om att börja älska och värdesätta sig själv mer. För när du gör det så förändras livet i positiv bemärkelse på alla sätt. Att stärka självkänslan genom självkärlek och självrespekt är därför både viktigt och värdefullt. Men hur gör man…?

Här är fyra fina tips:

* Meditera. När du gör det du vill så stärker du automatiskt självkänslan, eftersom du ger dig själv ett unikt tillfälle att verkligen stanna upp lyssna på dig själv. När du stillar sinnet ger du dig själv utrymme att känna in vad som innerst inne är viktigt just för dig. Ditt hjärta kommer tacka dig för att du bryr dig om dig själv.

Meditera gärna med stärkande affirmationer (finns bla på TankeCoachings youtube-kanal). De positiva effekterna av meditation är näst intill oändliga. Du förtjänar att må riktigt riktigt bra. Ge det till dig själv.

* Bestäm dig för att sluta kritisera dig själv och istället börja prata uppmuntrande och stärkande med dig själv. Nu direkt! Det här är en central del i att stärka din självkänsla och må bra. Var oerhört uppmärksam på vad du tänker och säger om dig själv. Både vad det gäller din kropp och dig som person. Varje gång du ger dig själv nedvärderande tankar så skickar du signaler till ditt medvetande som i sin tur skapar oönskade automatiska ”program” i ditt sinne. Dessa ”program” kommer sedan styra hur du automatiskt känner och vad du vanemässigt gör. Ge istället dig själv och ditt sinne signaler du vill ha – sådant du vill ha mer av! Positiva, stärkande, härliga saker! Bestäm dig för att plocka in affirmationer i ditt liv. Prata medvetet med dig själv istället för att låta automatiken styra. Tänk och säg det finaste om dig själv. Det är är du värd. Och det är också sant.

* Ta ansvar. Ofta sitter vi och väntar på att någon annan ska ge oss tillåtelse att göra det som är viktigt och värdefullt för oss själva. Eller så väntar vi på att någon annan ska göra det åt oss(!) Spring inte runt och vänta på att andra ska ge dig det du behöver. Våga ta ansvar och ge det till dig själv. Det har du all rätt att göra och det stärker dig på alla sätt.

* Behandla dig själv som din allra bästa vän. Stanna upp och fundera. Vad gör du för dem du älskar? Kanske ger du dem av din tid? Kanske ger du dem av din glädje, din kärlek och din energi? Bestäm dig för att från och med nu ge det till dig själv. Vi kan inte ge det vi inte har. Tanka dig själv med det du mår som allra bästa av. Vila eller meditera, gå en promenad, skratta och le, ta långa varma bad… Gör något för dig. Som du vill. Varje dag.

Helene Spjut,
föreläsare, utbildare och tankecoach & energicoach

snurr 19juli2015Är du nyfiken på en unik “utbildningsresa” i tankens kraft? Det här är en inspirerande färd i din personliga utveckling som skapar verkliga förändringar! Här kan du läsa om hur den går den till►

Vill du veta mer om vår mest uppskattade föreläsning där vi inspirerar och delar verktyg för att stärka självbilden, minska stress och skapa det du vill? Föreläsningen ger dig en tydlig bild av hur tankens kraft verkligen fungerar. Maila oss eller läs mer här►

Ta chansen att vara med på en eller flera öppna inspirationskvällar med huvudtema ”VILL & Meditation”. Vid varje träff har vi olika inriktning: ”Lyssna på hjärnan & kärnan”, ”Du är viktig och värdefull”, ”Ta kontakt med ditt högre jag”, ”Heala dig själv och heala ditt liv”. Läs mer om träffarna här►

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>