Lyssna aldrig på någon som…

ToppenSåg Wills Smiths ord igen… Gillar det jag läser…

”Lyssna aldrig på någon som säger att du inte klarar det du vill! Har du en dröm så var rädd om den. Folk som inte uppfyller sina egna drömmar kommer att säga åt dig att du inte klarar det… Om du vill något – satsa för att uppnå det! Punkt.”

Läser det gärna om igen…

”Lyssna aldrig på någon som säger att du inte klarar det du vill! Har du en dröm så var rädd om den. Folk som inte uppfyller sina egna drömmar kommer att säga åt dig att du inte klarar det… Om du vill något – satsa för att uppnå det! Punkt.”

//Helene

Väljer du tankar själv?

hswowIdag tänker jag lite på det här med fokus. Tänk vad lätt det är att ramla iväg med sitt fokus på sånt som vi inte mår bra av… Vi kanske ältar något som har varit. Eller så målar vi upp oönskade scenarion över det som inte har hänt än. Och tänk – allt försiggår bara i våra egna huvuden. Har du reflekterat över det…?

När vi kollar av med deltagarna på våra föreläsningar och kurser brukar i stort sett samtliga hålla med om att vi faktiskt kan välja tankar. Och ändå så tänker vi på sånt vi får dåliga känslor av. Som att det är dåligt väder… eller att jag inte hann allt jag borde…. eller att han eller hon inte är riktigt klok… eller att det där jag vill säkert inte kommer gå…

Men du. Gör så här: Testa att ta ett djuuupt andetag. Precis nu. …. …. Och efter att du andas ut så checkar du av med dig själv: Hade du precis nu fokus på det du vill ha mer av i ditt liv – något som känns bra? Eller hade du fokus på det du vill ha mindre av i ditt liv – något som inte ger goda känslor? OM du har fokus på det du inte vill ha – BYT fokus! Alltså börja motionera din förmåga att helt av egen kraft börja välja tankar. Styr om och om och om igen under dagen ditt fokus till det som ger dig de godaste känslorna.

Jag är väldigt säker på att du kommer märka stor skillnad både i ditt mående och i vad du attraherar och manifesterar i ditt liv. Du kommer uppleva att det faktiskt är du som är kraften i ditt liv och du kan påverka så mycket mer än du kanske tidigare insett.

Tips:
Lyssna på den här varje dag i bilen under de kommande veckorna. Stärkande affirmationer som du kan visualisera önskade bilder till. Det kommer hjälpa dig på traven att kliva in i din egen skaparkraft och bli ännu mer säker på att styra ditt fokus.

//Helene

Vill du ha mer stöd eller inspiration?

Boka plats på föreläsningen på First Hotel Strand i Sundsvall 8/12 2017. Eller boka privat möte med Personlig TankeCoaching eller Energi-coaching & vägledning

Är människan i grunden god eller ond?

När vi föds är vi helt tom på åsikter och sanningar. Alla åsikter och sanningar kommer till oss efter vår födelse och vi får dem av andra. Vi är säkra på att jorden snurrar runt solen för det är en sanning någon har berättat för oss. Om ingen skulle gett oss den sanningen skulle vi tro att det är solen som snurrar runt jorden för det är så det ser ut. Min sanning är att när vi föds är vi ren kärlek och bara vill skratta och njuta av livet. Efter en tid får vi lära oss att det finns människor som vill döda. Jag rubrikläste nyheter idag vilket är det ända sett jag tar in nyheter på. Sverige ska satsa minst 12 miljarder på krigsindustrin och köpa kanoner. Hur har det kunna blivit så här? Var någonstans började vi programmera upp barnen med sanningar som innebär att vi gör val som innebär ondska och dödande när vi alla föds kärleksfulla? Det finns ett uttryck som säger en hel del och det är ”Follow the money”. Kan det vara så att den lilla klick som äger den största delen av jordens alla pengar påverkar våra sanningar? Om den stora massan inte följer den lilla klick som styr kan vilka förändringar som helst införas. Allt handlar om våra val och det finns en universell lag som säger att det bästa valet är alltid valet som ger mig och alla i min omgivning det högsta bästa av kärlek. Min sanning är att den stora massan vill leva ett liv utifrån kärlek men vi har inte tänkt på att vi blivit programmerade att tro att det inte går att leva så.

/// Håkan

HB fjäll (2)

Håll självkänslan i form. Fyra fina tips!

happyheleneI min kommande bok (som just nu har arbetsnamnet ”Lysande, levande, lycklig”) kommer jag dela massor av boostande verktyg & tips för att höja frekvensen, känna glädje och må riktigt bra. Det handlar mycket om att börja älska och värdesätta sig själv mer. För när du gör det så förändras livet i positiv bemärkelse på alla sätt. Att stärka självkänslan genom självkärlek och självrespekt är därför både viktigt och värdefullt. Men hur gör man…?

Här är fyra fina tips:

* Meditera. När du gör det du vill så stärker du automatiskt självkänslan, eftersom du ger dig själv ett unikt tillfälle att verkligen stanna upp lyssna på dig själv. När du stillar sinnet ger du dig själv utrymme att känna in vad som innerst inne är viktigt just för dig. Ditt hjärta kommer tacka dig för att du bryr dig om dig själv.

Meditera gärna med stärkande affirmationer (finns bla på TankeCoachings youtube-kanal). De positiva effekterna av meditation är näst intill oändliga. Du förtjänar att må riktigt riktigt bra. Ge det till dig själv.

* Bestäm dig för att sluta kritisera dig själv och istället börja prata uppmuntrande och stärkande med dig själv. Nu direkt! Det här är en central del i att stärka din självkänsla och må bra. Var oerhört uppmärksam på vad du tänker och säger om dig själv. Både vad det gäller din kropp och dig som person. Varje gång du ger dig själv nedvärderande tankar så skickar du signaler till ditt medvetande som i sin tur skapar oönskade automatiska ”program” i ditt sinne. Dessa ”program” kommer sedan styra hur du automatiskt känner och vad du vanemässigt gör. Ge istället dig själv och ditt sinne signaler du vill ha – sådant du vill ha mer av! Positiva, stärkande, härliga saker! Bestäm dig för att plocka in affirmationer i ditt liv. Prata medvetet med dig själv istället för att låta automatiken styra. Tänk och säg det finaste om dig själv. Det är är du värd. Och det är också sant.

* Ta ansvar. Ofta sitter vi och väntar på att någon annan ska ge oss tillåtelse att göra det som är viktigt och värdefullt för oss själva. Eller så väntar vi på att någon annan ska göra det åt oss(!) Spring inte runt och vänta på att andra ska ge dig det du behöver. Våga ta ansvar och ge det till dig själv. Det har du all rätt att göra och det stärker dig på alla sätt.

* Behandla dig själv som din allra bästa vän. Stanna upp och fundera. Vad gör du för dem du älskar? Kanske ger du dem av din tid? Kanske ger du dem av din glädje, din kärlek och din energi? Bestäm dig för att från och med nu ge det till dig själv. Vi kan inte ge det vi inte har. Tanka dig själv med det du mår som allra bästa av. Vila eller meditera, gå en promenad, skratta och le, ta långa varma bad… Gör något för dig. Som du vill. Varje dag.

Helene Spjut,
föreläsare, utbildare och tankecoach & energicoach

snurr 19juli2015Är du nyfiken på en unik “utbildningsresa” i tankens kraft? Det här är en inspirerande färd i din personliga utveckling som skapar verkliga förändringar! Här kan du läsa om hur den går den till►

Vill du veta mer om vår mest uppskattade föreläsning där vi inspirerar och delar verktyg för att stärka självbilden, minska stress och skapa det du vill? Föreläsningen ger dig en tydlig bild av hur tankens kraft verkligen fungerar. Maila oss eller läs mer här►

Ta chansen att vara med på en eller flera öppna inspirationskvällar med huvudtema ”VILL & Meditation”. Vid varje träff har vi olika inriktning: ”Lyssna på hjärnan & kärnan”, ”Du är viktig och värdefull”, ”Ta kontakt med ditt högre jag”, ”Heala dig själv och heala ditt liv”. Läs mer om träffarna här►

Dagens tanke: Att välja harmoni

blommaAtt klaga, döma och kritisera ger sällan (aldrig?) äkta goda känslor. Men låter vi vårt sinne styra å ställa själv så kan det automatiskt lätt bli såna tankar som snurrar ändå. I stort sett varje dag.

Ett käreksfullt tips är att istället börja VÄLJA tankar. För visst känns det uppriktigt gott i både kropp och själ att fylla sinnet med tankar av uppskattning, tacksamhet och kärlek.

Både vad känner tankar om dig själv och om andra…

Känns det svårt att välja är bra början att stilla sinnet. Alltså att meditera. En liten stund. Varje dag.

1. Andas lugnt och medvetet en liten stund.
2. Slappna av mer och mer i kroppen.
3. Sedan bara stilla sinnet genom att följa (eller räkna) dina naturliga andetag, tyst för dig själv.

(Vill du ha stöd att meditera finns guidade meditationer på bla vår Youtubekanal ”TankeCoaching”).

En hälsosam och skön väg till harmoni och glädje. Både i sinnet och i livet.

”You live most of your life inside your mind. Make sure it is a nice place to be” ❤

//Happy Helene

Attraktionslagen – 3 tips för att skapa ”ljuv musik” i livet

giving mellanstorMen alltså vad är egentligen attraktionslagen? Ja du, det kan man beskriva på många olika sätt. Men här är min enklaste förklaring får bli nåt sånt här:

Attraktionslagen är en universell lag som enkelt förklarat innebär att det du sänder ut kommer tillbaka. Man kan beskriva det som att allt och alla är energi och det vi drar till oss (alltså helt enkelt det vi attraherar) är det som matchar den frekvens vi själva har (den energi vi strålar/sänder ut). Så för att uppnå och uppleva andra saker i livet så är det din egen frekvens du behöver förändra.

Alla tankar vi har skickar signaler, så för att få det du önskar behöver du först och främst veta vad du vill. Något vi sällan tänker på är att vi faktiskt fokuserar vi på det vi inte vill. (Har du tänkt på det…?) Vi känner alltså brist på något sätt. (Och ofta är den bristen grundad på någon form av rädsla i grund och botten).

Många brukar beskriva det som att det typ är samma sak som att ställa in radion på P1 fastän man vill höra P3. Frekvensen matchar inte…

Och du vet det där otäcka oljudet som blir då när det är miss-match. Fundera lite – har du något ”oljud” i ditt liv eller är det mer som ljuv musik… <3

Det är alltså samma sak med dina egna tankar! Du behöver matcha det du vill dra till dig för att få det du önskar. Vad det handlar om är helt enkelt att bli medveten om vad du tänker, känner och tror på och istället börja grunda dina tolkningar och sanningar kärlek och överflöd istället.

Och hur kan man göra det då? Ja men självklart får du några tips här :)

Tre tips för att använda attraktionslagen på ett gynnsamt sätt:

1. Tänk dagligen på vad du tänker och fokusera på det du vill. Känn känslan som att du har det nu och du förändrar din egen frekvens och matchar bättre din önskan.

2. Jobba dagligen med att höja din egen frekvens. Det gör du enklast genom att i största möjliga utsträckning göra sådan du mår bra av! Välj själv, precis vad som helst som får dig att känna dig harmonisk, lekfull, passionerad eller på annat sätt må bra. Kanske ta ett bad, träna, kramas, baka, sjunga, eller lyssna på musik. Eller nåt helt annat. Följ din inre glädje. (Obs. När vi gör det vi verkligen brinner för – då funkar det här helt automatiskt…)

3. Var ärlig med dig själv och gå till botten med dina negativa känslor emellanåt. Sitt i stillhet och känn in vad du har för dolda övertygelser som hindrar dig från att tro att du är värd och kan få det du innerst inne önskar. Acceptera fullt ut och släpp taget och du kan ännu lättare ägna dig åt punkt ett och två igen…

//Happy Helene

 

Intuitionsövning: Hitta svaret

visualisera_hb2Intuitionen vill gärna kommunicera med dig och stötta dig att göra de val som blir bäst just för dig. Men jag har en känsla av att vi ofta ignorerar den där hjälpande rösten inom oss… (vad tror du…?)

Ge dig själv någon minut då och då stilla kropp och sinne. Fokusera en stund på ditt andetag och ställ sedan en fråga till dig själv. Exempelvis:

”Vad är det jag behöver veta just nu?”

Var bara stilla och och låt svaret komma till dig. Ofta får du direkt en känsla som brukar vara den uppmuntrande intuitionen. Upplever du ingen vägledning direkt så kan det också komma vid senare tillfälle, som en insikt. Bestäm dig för att ha ett öppet sinne. Forcera inte fram svaret. Känn tillit till att det kommer till dig precis vid rätt tillfälle om du väljer att lyssna…

Men hur ska man veta vad som är rätt svar?

Känn dig bara lugn. Jag tänker så här: intuitionen kommer alltid med kärleksfulla budskap. Den ger dig svar som får dig att må bra. Känner du en lätthet och positiva goda känslor är det hjärtat som kommunicerar <3

//Happy Helene

Energitjuvar? Finns de verkligen…?

EyN_5-7YEn del kursdeltagare jag möter pratar om ”energitjuvar”. Efter att vi vänt och vridit lite på ämnet så blir det allt tydligare att ingen kan ta min glädje och min energi utan min tillåtelse.

Hm… kan det stämma…? Jag tänker lite så här:

- JAG är den som äger mina tankar och väljer själv vad jag ska fokusera på.

- JAG är den som äger mina känslor och väljer själv om/när jag ska gå in i negativitet eller positivitet.

- JAG är den som styr över min kropp och väljer själv hur jag ska agera i varje ny sekund, varje ny dag.

Jag kan säga att jag övat flitigt under åren… ;)

Ett eller två djupa andetag, följt av orden ”Don’t let the behaviour of others destroy your inner peace” har hjälpt mig i många situationer under åren… Och gör att jag hela tiden får lättare och lättare att välja glädje och livsenergi. Och den fina följdeffekten har blivit att jag knappt möter en enda ”energitjuv” längre…

Det har gett mig (och många andra) en obeskrivligt skön känsla av inre styrka och frihet. Och därför vill jag såklart gärna dela det här med dig också <3

Frågor på den? ;)

//Happy Helene

Ett enkel lösning för att somna lätt och sova gott!

saga sussarMånga jag möter upplever på något sätt problem med sömnen. Känslan är ofta att huvudet är fullt att tankar som spinner runt. Känner du igen dig?

Vissa har svårt att komma till ro och kunna somna.
Andra har en tendens att vakna på natten och – pang – så är huvudet fullt av tjattrande apor. (Ganska ofta verkar det handla om orostankar och annat som sällan är aktuellt att lösa konkret just då, klockan tre på natten…)
Kanske ännu fler människor vaknar smått kraschade på morgonen och kämpar med både en och två och tre koppar kaffe för att komma igång.

Men vet du. Det finns sätt att lösa det här. Det funkar för mig, det funkar för våra kursdeltagare och för många andra jag träffar. Och det är så enkelt så att alla klarar det. (Ja, även du.) Dessutom krävs det varken tid eller pengar.

Well, initialt kan du behöva offra några minuter om dagen. Men det bästa är att när du väl börjar göra på det här sättet så kommer du att ”tjäna” nattsömn. Din sömnkvalité förbättras så pass mycket att du inte kommer behöva lika mycket sömn längre. Viket gör att du till och med frigör tid genom att avsätta tid

(Och det är inte bara fördelarna kring sömnen som är vinsterna. Jag kan berätta om en lång rad ytterligare extrema hälsoeffekter. Men det tar vi en annan gång.)

”Sömn-pillret” jag försöker antyda här är någon form av meditation.

Det vill säga: det handlar om att en liten stund varje dag ge sig själv en stund i fysisk och mental stillhet där du har ett avspänt fokus på något. På så vis låter du hjärnans frekvens och tankarna minska. På så vis frigörs en mängd av dina naturliga ”må-bra-hormoner” så att kroppen får möjlighet att ställa in sig på sin rätta välmående ”hemmafrekvens”.

Vill du ha stöd att komma igång så lyssna på den här guidade meditationen som hjälpt tusentals människor: ”Stilla tankar – somna om” (Den finns i två inspelningar och totalt har nu runt 250 000 visningar på Youtube.)

Men förresten – precis som med allt annat som jag skriver här så rekommenderar jag att du inte tror på det jag skriver ;) Vad jag menar är att du vet vad som är bäst för dig! <3 Men personligen så är jag övertygad om att du funkar. Så… varför inte anta utmaningen och testa. Börja tex med 10-15 minuter varje dag i en månad. Antar du det utmaningen…?

Den enda ”risken”, som jag ser det, är att din nattsömn kommer bli bättre än den någonsin varit…. <3

//Happy Helene

Väck styrkan och gåvan i det tuffa… <3

Ibland står vi inför så mycket negativt, så mycket smärta och en sån tung känsla av osäkerhet. Så mycket oro, sån jobbig känsla av uppgivenhet och en sån stark rädsla att vi nästan inte kan andas….

Men du! Vet du vad…? Det är precis då det är dags att låta vår verkliga styrka växa fram! Tro mig. Det är precis rätt tillfälle <3

meblommaDet är då det är dags att inse att en underbart vacker möjlighet till personlig och andlig utveckling väntar på att få omfamna oss med kärleksfulla armar. Det kallas utmaning. Eller möjlighet. Eller gåva. (Inte problem…)

För du. Du har väl hört:

Till och med det lilla, lilla fröet förstod vad som krävdes för att kunna växa. Det behövde läggas ned i smutsen och täckas i mörker. Och sedan acceptera och göra det som krävdes för att nå ljuset… Inga tvivel – bara målmedvetet mot ljuset.

Det är samma för oss…

Så fina du – ta några djupa andetag och känn det ljuset! Känn den energi och den oerhörda styrka du har inom dig. Vacker känsla… Den finns där! Nu. Känn!

Världen väntar på dig. Nu är det din tur att blomstra! <3

//Happy Helene